HELP: Crashing when trying to print.

I am using 0.0.2 and the Mac software. I tried to print the Robot found on the Zortrax site and other items like the replacement parts.

Everytime the print run crashes after some part of the base is printed, really just a few lines. It just goes to the home screen with the plate at the print head.

What can I do to fix this?

Are you saving directly to the SD card? Did it pop up a window in the middle of screen giving you estimated print time or say complete before you removed the card? Might try saving to computer first then transferring to card. Just a thought.

Send me your zcode from SD Card (not from computer) file on support@zortrax.com

Best Regards,

Rafal

Thank you! Sent it over…

[quote name=Rafal Tomasiak]Send me your zcode from SD Card (not from computer) file on support@zortrax.com

Best Regards,

Rafal
[/quote]

[quote name=Kyle]Are you saving directly to the SD card? Did it pop up a window in the middle of screen giving you estimated print time or say complete before you removed the card? Might try saving to computer first then transferring to card. Just a thought.
[/quote]

Thank you. I saved to the desktop and then moved to the SD after the pop up that calculated the time.

Hope we can fig this out…

Tomorrow I’ll check your zcode on my printer. It seems to me that the problem can occur when you save a file on the memory card on MacOS, you can try format your memory card.

Best Regards,

Rafal

[quote name=Rafal Tomasiak]Tomorrow I’ll check your zcode on my printer. It seems to me that the problem can occur when you save a file on the memory card on MacOS, you can try format your memory card.

Best Regards,

Rafal
[/quote]

Any status update?

[quote name=Multiplex][quote=Rafal Tomasiak]Tomorrow I’ll check your zcode on my printer. It seems to me that the problem can occur when you save a file on the memory card on MacOS, you can try format your memory card.

Best Regards,

Rafal
[/quote]

Any status update?
[/quote]

I printed this robots on my two printers, it’s stop in two places on half second. But it was printed in 100%, tomorrow I’ll make some pictures.

We’ll try find where is the problem.

Best Regards,

Rafal

Hi Rafal,

Any new updates?

I can not get anything to print past the first minute. Just crashes to the start LCD screen with normal options.

Please let me know.

[quote name=Rafal Tomasiak][quote=Multiplex][quote=Rafal Tomasiak]Tomorrow I’ll check your zcode on my printer. It seems to me that the problem can occur when you save a file on the memory card on MacOS, you can try format your memory card.

Best Regards,

Rafal
[/quote]

Any status update?
[/quote]

I printed this robots on my two printers, it’s stop in two places on half second. But it was printed in 100%, tomorrow I’ll make some pictures.

We’ll try find where is the problem.

Best Regards,

Rafal
[/quote]

[quote name=Multiplex]Hi Rafal,

Any new updates?

I can not get anything to print past the first minute. Just crashes to the start LCD screen with normal options.

Please let me know.

[quote name=Rafal Tomasiak][quote=Multiplex]

Any status update?
[/quote]

I printed this robots on my two printers, it’s stop in two places on half second. But it was printed in 100%, tomorrow I’ll make some pictures.

We’ll try find where is the problem.

Best Regards,

Rafal
[/quote]

[/quote]

Plese send PM to me with your SN number it can help with further solution.

Best Regards